Alewijnse Vietnam levert eerste in serie van drie vistrawlers op voor Shipbuilding Asia


Alewijnse Marine heeft de complete elektrische installatie op de nieuwe offshore vistrawler Atlantic Titan afgerond op de Vietnamese scheepswerf Ha Long Shipyard.

Het ultramoderne vissersschip is de eerste in een serie van drie vistrawlers die Alewijnse Marine in opdracht heeft gekregen van de Britse scheepsbouwer Shipbuilding Asia Ltd UK.

Alewijnse levert de complete elektrische installatie en integratie voor Atlantic Titan en haar twee zusterschepen. “We ontwerpen en leveren bijna alle elektrische installaties aan boord, waaronder switchboards en consoles,” legt Alewijnse Vietnam Director Daniel Pop uit. “Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de supervisie en inbedrijfstelling van alle elektrische systemen aan boord van de nieuwe vistrawlers.”

Keuze voor Alewijnse

Opdrachtgever Shipbuilding Asia koos voor Alewijnse Marine voor de elektrische werkzaamheden vanwege de eigen vestiging in Vietnam en de recente succesvolle projecten die Alewijnse samen met Damen heeft uitgevoerd in Vietnam. Alewijnse Vietnam Director Daniel Pop: “We werken graag samen met deze klant en we kijken ernaar uit om onze activiteiten in Vietnam verder te laten groeien. Zeker nu scheepsbouw in Vietnam de laatste tijd sterk begint aan te trekken.”

Atlantic Titan

De serie van drie vis trawlers is een nieuwe generatie ultramoderne offshore vissersvaartuigen van een Canadese rederij, die zullen worden ingezet in de Noordelijke Noordzee van Canada. De 29-meter lange schepen worden uitgerust met de modernste technologie en voldoen aan de hoogste internationale normen voor zeevisserij.

Alewijnse in Vietnam

Alewijnse Marine heeft ruime ervaring met de elektrische nieuwbouw en renovatie van allerlei soorten schepen in Vietnam. Recente opleveringen samen met Damen Shipyards Group zijn diverse soorten werk- en sleepboten, evenals geavanceerde schepen voor de Vietnamese en Australische overheid.

Door de aanhoudende groei van de maritieme industrie in Vietnam is de vestiging van Alewijnse Marine in Vietnam de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Begin 2018 opende Alewijnse Marine een nieuwe productiefaciliteit voor schakelborden in Haiphong in Vietnam om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige schakelborden en panelen voor de Vietnamese maritieme industrie.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.