Alewijnse Marine start het nieuwe jaar met opdracht voor Jumbo Javelin en Fairpartner


Alewijnse Marine start het nieuwe jaar met een opdracht voor de Jumbo-schepen HLCV Jumbo Javelin en HLCV Fairpartner.

Voor beide zwareladingschepen levert Alewijnse een upgrade van het alarm monitoring en control systeem (AMCS), dat Alewijnse bij de nieuwbouw in 2004 heeft geleverd. De automatiseringssystemen voor beide schepen worden in de loop van 2019 voorbereid en daarna aan boord geïnstalleerd.

AMCS

Het contract van Alewijnse omvat de levering van een volledig nieuwe AMCS-interface, een upgrade van de bestaande PLC-processoren en een remote interface die onderhoud op afstand voor deze schepen op een veilige manier mogelijk maakt. Het AMCS omvat naast de standaard alarm & monitoring ook de bediening en visualisatie van het geavanceerde beladings- en ballastingsysteem, het power management, de power generation en distributie, fuel management en tal van andere scheepsgerelateerde systemen.

Optimale operationele zekerheid

Alewijnse Product Manager Johan van Rikxoort: “We leveren en implementeren een nieuw HMI (human machine interface) voor het geïntegreerde AMCS met de nieuwste functionaliteiten. De PLC’s worden ook vernieuwd, waarbij de bestaande functionaliteit volledig behouden blijft. Dit alles maakt het systeem sneller en efficiënter, wat resulteert in maximale beschikbaarheid en optimale operationele zekerheid.”

Rol van Alewijnse op Jumbo schepen

Alewijnse speelt een belangrijke rol bij de automatisering en elektrische installatie aan boord van J-klasse schepen uit de vloot van Jumbo. Behalve voor Jumbo Javelin en Fairpartner in 2004 heeft Alewijnse ook de elektrische nieuwbouw opgeleverd voor Fairplayer in 2008 en Jumbo Jubilee in 2009. Bovendien verleent Alewijnse regelmatig service en onderhoudswerk op Jumbo’s Fairplayer en Jumbo Jubilee.

Continuïteit in refitmarkt

Johan van Rikxoort: “Onze hoogwaardige service in de marktsegmenten jachten, marine en bagger, offshore & transport van het afgelopen jaar heeft zeker bijgedragen aan het gunnen van de automatiseringsopdracht voor de Jumbo Javelin en Fairpartner. Het nieuwe project laat ook de continuïteit in de refitmarkt van offshore schepen zien. Ook voor deze markt kunnen we het Alewijnse AMCS en onze andere hard- en software oplossingen uitstekend inzetten.”

Jumbo Javelin en Fairpartner

De J-klasse schepen HLCV Jumbo Javelin en HLCV Fairpartner maken sinds de nieuwbouw in 2004 deel uit van de vloot van Jumbo en worden ingezet voor scheepvaart en offshore constructie. Beide zwareladingschepen zijn 144,1 meter lang en beschikken elk over twee kranen met een hijsvermogen van 900 ton. De kraanschepen zijn uitgerust met extra thrusters en modulaire accommodatie. De HLCV Jumbo Javelin beschikt daarnaast over een DP2 dynamisch positioneringssysteem. Met hun hoge vaarsnelheid zijn de schepen zeer goed uitgerust voor kosteneffectieve installatie- en transportwerkzaamheden op zee.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.