Alewijnse levert hybride explorer jachten Poseidon en Arizona op


Alewijnse Marine heeft met succes de elektrische installatie en automatisering van de twee nieuwe hybride explorer jachten Poseidon en Arizona opgeleverd.

Voor elk van beide jachten ontwierp en installeerde de systeem integrator niet alleen een besturings- en energiedistributiesysteem, maar ook een nieuw hybride voortstuwingssysteem, geïntegreerd met een dynamic position (DP) installatie en vier stabilisatoren.

De twee hybride explorer jachten bieden plaats aan twaalf personen en zijn ontworpen om uitgebreid te kunnen cruisen in de Oostzee en langs de kustlijn van Scandinavië. Om door ijs te kunnen varen, beschikken de schepen over een stalen romp met ijsversterkingen en een aluminium bovenbouw. Aan boord zijn daarnaast zeer geavanceerde installaties en faciliteiten aangebracht om zo veilig en comfortabel mogelijk te kunnen varen. Een uniek systeem is de one-man-control installatie, waarmee de handelingen aan boord zo zijn geautomatiseerd, dat het technisch mogelijk is dat slechts één bemanningslid het schip bestuurt.

Hybride systeem op maat

Voor elk van de schepen ontwierp Alewijnse een op gemaakt hybride voorstuwingssysteem met twee dieselmotoren en asgeneratoren voor energieopwekking en voorstuwing. Het systeem is daarnaast uitgerust met een batterijset en variabele speed DC-generatoren voor uitstootvrij en geluidloos varen.

Het hybride voortstuwingssysteem is gekoppeld aan een overkoepelend Alewijnse automatiserings systeem voor de interface tussen het hybride voorstuwingssysteem, monitoring, controle, alarmafhandeling, wisselstroom (AC), gelijkstroom (DC), veiligheid en verlichting.

Ervaring in superjacht sector

Alewijnse heeft uitgebreide ervaring met het ontwerpen van hybride installaties en het technisch realiseren van geïntegreerde elektrische systemen aan boord van complexe luxe jachten. Als elektrische systeem integrator heeft het bedrijf al vele nieuwbouw- en refitprojecten in de jachtensector op zijn naam staan, waarbij schepen onder andere worden voorzien van AV/IT netwerken, geïntegreerde brugsystemen, navigatie en communicatieapparatuur en diverse schakelborden.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.