Alewijnse breidt samenwerking met Woudsend en Windcat uit


Alewijnse Marine heeft zijn succesvolle samenwerking met scheepswerf Dok en Scheepsbouw Woudsend en offshore dienstverlener Windcat Workboats uitgebreid met de opdracht voor de complete elektrische installatie aan boord van de offshore Crew Transfer Vessels (CTV’s) Windcat 45 en 46.

In totaal heeft Alewijnse nu zeventien Windcat schepen in een periode van tien jaar opgeleverd.

Windcat schepen

De schepen maken onderdeel uit van een serie CTV’s die eigenaar Windcat Workboats laat bouwen bij Dok en Scheepsbouw Woudsend. Recentelijk heeft Alewijnse de elektrische installatie op de zusterschepen Windcat 41, 42 en 43 opgeleverd. Momenteel is de bouw van zusterschip Windcat 44 in volle gang.

De Windcat CTV’s worden ingezet voor het dagelijkse transport van technisch personeel, materiaal en speciaal transport. Windcat beheert een vloot van meer dan veertig kleine, snelle catamarans in verschillende soorten modellen, die actief zijn in de wateren van Noord-West Europa, van Engeland tot Denemarken en Duitsland.

Complete installatie

Voor de Windcat 45 en 46 levert Alewijnse de complete elektrische installatie, inclusief lessenaar en alarm en monitoring systeem. Vanaf de Windcat 41 zijn de gewone batterijen vervangen door Lithium-Ion batterijen vanwege de hoge energiedichtheid. Daarnaast assisteert Alewijnse de werf bij het maken en plaatsen van de aluminium kabelbanen en fundaties.

Alewijnse en Woudsend

Alewijnse werkt al jarenlang met succes op de werf van Dok en Scheepsbouw Woudsend. Alewijnse project manager Bertran Smit: “We lopen al sinds 2009 bij de werf voor de nieuwbouw of refit van de Windcat-schepen. In totaal hebben we nu zo’n zeventien schepen van Windcat opgeleverd. De projecten verlopen voor alle partijen erg goed. Woudsend en Windcat zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de afgeleverde schepen en de flexibiliteit van Alewijnse.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.