Admarel tekent contract voor nieuw expeditiejacht Damen SeaXplorer 77


Alewijnse Marine dochterbedrijf Admarel heeft het contract getekend voor de complete levering van geavanceerde lifestyle elektrische systemen aan boord van het nieuwe 77-meter lange expeditiejacht SeaXplorer 77.

Het schip wordt gebouwd door Damen Shipyards Group in samenwerking met luxe jachtenbouwer Amels. De uiterst geavanceerde SeaXplorer 77 is ontworpen voor extreme sporten en expedities in poolgebieden en gebieden rond de evenaar en uitgerust met meerdere helikopters. De bouw vindt plaats op de werf van Damen Shipyards Galati in Roemenië, terwijl de afbouw is gepland voor 2019 / 2020 bij Amels Holland, van Damen Shipyards in Vlissingen.

Admarel levert een compleet pakket aan elektrische systemen voor AV/IT, CCTV en interne communicatie, inclusief de VSAT- en TVRO systemen aan boord van de SeaXplorer 77. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de systeem integrator Alewijnse Marine en is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en onderhouden van elektrische systemen, voor optimale veiligheid en communicatie aan boord van superjachten.

Samenwerking met de klant

Admarel werkt al sinds het salesproces voor de SeaXplorer 77 nauw samen met de klant, om zo goed mogelijk aan de wensen van de klant te kunnen voldoen. Het resultaat is een zeer geavanceerd schip met de nieuwste technologische oplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn, zoals een virtuele audio en video matrix op basis van de nieuwste netwerktechnologie.

Stefan Nieuwenhuys, Admarel sales directeur jachten: “We hopen dat deze order van Damen het begin is van een langdurige samenwerking met Damen bij de bouw van de SeaXplorer schepen. Ik ben erg trots op ons sales en engineering team, dat met toewijding, geduld en grote passie aan dit project heeft gewerkt. Ik zie dezelfde toewijding bij ons projectteam dat de werkzaamheden uitvoert. Ik kan niet wachten om het schip in 2020 te zien varen.”

Ervaring met jachten

Admarel heeft uitgebreide ervaring met het ontwerpen en installeren van elektrische systemen aan boord van superjachten, met name op het gebied van veiligheid, verlichting, IT, navigatie, communicatie en audiovisuele entertainment systemen. “De order van Damen past perfect in het portfolio van Admarel,” vervolgt Stefan Nieuwenhuys. “Naast navigatie- en communicatiesystemen, zijn wij hard op weg om een sterke technologische positie in de markt te krijgen op het gebied van AVIT en verlichting- en beveiligingssystemen aan boord van jachten.”

Admarel is specialist in het ontwerpen, installeren en inbedrijfstellen van geavanceerde systemen op jachten van 50 tot 90+ meter lang. In 2018 heeft Admarel drie jachten opgeleverd met AV/IT pakketten aan boord. Momenteel werkt het bedrijf aan nog eens zes jachten bij diverse hoogstaande Nederlandse superjachtwerven.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.