ACM dwingt juiste prijsvermelding autobanden af


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft na een controle vastgesteld dat nog niet alle aanbieders van autobanden hun prijzen inclusief alle onvermijdbare kosten vermeldden.

De ACM stelde deze aanbieders een termijn waarin zij hun prijzen alsnog konden aanpassen. De meeste aanbieders pasten vervolgens hun prijzen aan. Ondanks herhaalde aanmaningen weigerde het bedrijf www.autoenanders.nl de prijzen aan te passen. Pas nadat de ACM het bedrijf een last onder dwangsom had opgelegd, heeft het de prijzen op zijn website aangepast. Het bedrijf vermeldt de prijzen nu inclusief de verwijderingsbijdrage en hoeft daarom geen dwangsom te betalen.

Duidelijke prijzen

Eerder heeft de ACM verkopers van autobanden aangesproken op de manier waarop zij hun prijzen vermelden. De regels schrijven voor dat prijzen alle onvermijdbare kosten, zoals bij banden de verwijderingsbijdrage, bevatten. Als de montage van de banden onderdeel van het aanbod is, moet de prijs van de band inclusief de montagekosten worden vermeld. De brancheorganisaties VACO, BOVAG en RecyBEM waren actief betrokken bij deze aanpak. De ACM zet zich in voor duidelijke prijzen, zodat consumenten beter kunnen vergelijken en bedrijven eerlijk met elkaar concurreren.

Bron: ACM

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.