A29: afsluitingen Heinenoordtunnel in maart 2023


Rijkswaterstaat renoveert in 2023 en 2024 de Heinenoordtunnel in de snelweg A29.

De tunnel is daarvoor regelmatig afgesloten. In weekenden en nachten in 1 rijrichting.

Eind april, begin mei en in augustus 2023 is de tunnel voor langere tijd, en ook op doordeweekse dagen, in beide richtingen dicht. De renovatie duurt tot eind 2024.

Laatste afsluiting Heinenoordtunnel februari

De tunnel is afgesloten van:

vrijdag 24 februari 22.00 tot dinsdag 28 februari 05.00 uur richting Rotterdam
Let op: Bij de laatste afsluiting in februari is de tunnel maandag dicht en gaat deze pas dinsdag om 05.00 uur open.

Om voldoende tijd te hebben om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zijn in rustige verkeersperioden, zoals de voorjaarsvakantie, afsluitingen in het weekend verlengd tot en met de maandag. Tijdens deze afsluiting wordt onder andere het lichtrooster boven de tunnelingang van de tunnelbuis verwijderd. Hiervoor zijn 3 dagen nodig.

Afsluitingen Heinenoordtunnel maart

De tunnel is afgesloten van:

vrijdag 3 maart 22.00 tot maandag 6 maart 05.00 uur richting Rotterdam
vrijdag 10 maart 22.00 tot maandag 13 maart 05.00 uur richting Rotterdam
vrijdag 24 maart 22.00 tot maandag 27 maart 05.00 uur richting Bergen op Zoom
Alle afsluitingen in 2023 voor het wegverkeer staan op de projectpagina planning renovatie Heinenoordtunnel.

Omleidingsroutes voor wegverkeer

Bij afsluitingen in de rijrichting Rotterdam (van zuid naar noord) wordt doorgaand verkeer omgeleid via snelwegen A16/A17 en A15. Verkeer van de Hoeksche Waard via de autoweg N217 en de A16.
Bij afsluitingen in de rijrichting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) wordt doorgaand verkeer omgeleid via A15 en de A16/A17. Verkeer naar de Hoeksche Waard via de N217. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en autoweg N57.

Vanaf 28 februari geldt een maximumsnelheid van 90 km/u richting Rotterdam

Boven de tunnelmonden zitten lichtroosters zodat de automobilist geleidelijk kan wennen aan de overgang van licht naar donker en andersom. Omdat het lichtrooster bij deze tunnelbuis tijdelijk wordt verwijderd, verlagen we de maximumsnelheid vanaf dinsdag 28 februari verlaagd naar 90 km/u.

Door een lagere snelheid heeft de automobilist meer tijd om te wennen aan de overgang van het licht. In de tunnel is ook extra verlichting aangebracht om de overgang van licht naar donker minder groot te maken.

Bussen rijden volgens dienstregeling

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen conform de normale dienstregeling. Bussen rijden van zuid naar noord door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel en in de andere richting door de tunnel in de A29, door de tunnelbuis die open is of het werkvak.

Hierdoor is de bus een goed, en afhankelijk van herkomst en bestemming een sneller, alternatief voor de auto. Een OV-chipkaart is niet meer nodig. In- en uitchecken kan met een betaalpas. Meer informatie vindt u op www.ovpay.nl(externe link).

De dienstregeling voor de bussen kunt u vinden op connexxion.nl/renovatieheinenoordtunnel(externe link) en 9292. Houd de kanalen van het openbaar vervoer goed in de gaten in verband met het laatste nieuws over stakingen.

Overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren gratis

Tijdens de afsluitingen van de Heinenoordtunnel is de overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland – Hekelingen gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis.

Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur.

Op maandag 27 februari varen de veren bij Rhoonsveer en Puttershoek en is ook daar de overtocht voor (brom)fietsers gratis.

Kiltunnel tolvrij

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichtingtolvrij is.

Advies aan weggebruiker

stel uw reis uit als het kan
reis niet met de auto als het niet perse hoeft
pak de fiets voor de korte afstanden
reis met het OV
reis buiten de spits
reis samen
check de actuele verkeerssituatie op uw route voor u vertrekt

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.