A16: werkzaamheden 15 tot 18 juni en 22 tot 25 juni 2018


Rijkswaterstaat voert in juni onderhoudswerkzaamheden uit op de snelweg A16 vanuit Rotterdam richting Dordrecht.

Daarom zijn er minder rijstroken beschikbaar voor het verkeer.

Werkzaamheden A16

Van vrijdag 15 juni 22.00 uur tot maandag 18 juni 05.00 uur en van vrijdag 22 juni 22.00 uur tot maandag 25 juni 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en Dordrecht. De snelweg A16 blijft daarbij gedeeltelijk open. Voor verkeer vanuit Rotterdam richting Dordrecht zijn er minder rijstroken beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Afsluitingen

In het 1e weekend (15 tot 18 juni) zijn de toe- en afrit van en naar Zwijndrecht afgesloten. Dit geldt ook voor afrit 21 naar Dordrecht-Centrum op de parallelrijbaan. Op de hoofdrijbaan blijft afrit 21 naar Dordrecht-Centrum wel open.

In het 2e weekend is afrit 21 naar Dordrecht-Centrum op de hoofdrijbaan afgesloten. Afrit 21 naar Dordrecht-Centrum op de parallelrijbaan is open. ’s Nachts is er tijdens de weekenden nog één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 29 juni 22.00 uur tot maandag 2 juli 05.00 uur.

Omleidingen

In het eerste weekend kan verkeer vanuit Rotterdam richting Zwijndrecht gebruik maken van afrit 23 Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor het 2e weekend zijn er geen omleidingen. Het verkeer kan gebruik maken van afrit 21 naar Dordrecht-Centrum op de parallelrijbaan en de toe- en afrit van en naar Zwijndrecht.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Over de werkzaamheden aan A16

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat de bestaande deklaag. Daarnaast vervangen we de detectielussen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels. Met dit reguliere onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.