A16: weekendafsluitingen hoofd- of parallelrijbaan Van Brienenoordbrug


Rijkswaterstaat gaat van 19 tot en met 21 oktober en van 2 tot en met 4 november 2018 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het stalen brugdek en de houten brugklep van de Van Brienenoordbrug (snelweg A16) in de richting van Dordrecht naar Den Haag.

Hiervoor wordt de hoofdrijbaan van de snelweg A16 een weekend afgesloten. De parallelbaan wordt ook een weekend afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met hinder.

Weekendafsluiting parallelbaan Van Brienenoordbrug

Van vrijdag 19 oktober 22.00 tot zondag 21 oktober 2018 07.00 uur blijft de hoofdrijbaan open. De afslag Rotterdam Centrum/Capelle aan den IJssel is dicht. Verkeer richting het centrum van Rotterdam wordt omgeleid via Ring Zuid (snelweg A15 richting Vaanweg). Verkeer richting Capelle aan den IJssel en Kralingen wordt omgeleid via de hoofdrijbaan van de Brienenoordbrug en afrit 27 (Prins Alexander).

Weekendafsluiting(en) hoofdrijbaan Van Brienenoordbrug

Van vrijdag 2 november 21.00 tot en met zondag 4 november 2018 05.00 uur blijven Rotterdam en overige bestemmingen bereikbaar via de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat het vrachtverkeer niet op de linkerrijstrook rijdt. Er is daarom een inhaalverbod voor vrachtwagens ingesteld op de parallelbaan.

Hinder scheepvaart

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De scheepvaart mag met aangepaste snelheid onder de brug door.

Forse opknapbeurt oude bruggen en tunnels

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse verjongings- en vernieuwingsopgave voor de bestaande infrastructuur, waaronder de Van Brienenoordbrug (2020/2021). Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen en daarmee hinder voorkomen in de toekomst. Tot aan renovatie houden we de brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.