A16: weekendafsluiting Van Brienenoordbrug richting Den Haag


Rijkswaterstaat gaat vanaf zaterdagavond 10 november 21.00 uur tot en met maandagochtend 12 november 2018 05.00 uur onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan het stalen brugdek van de Van Brienenoordbrug in de richting van Dordrecht naar Den Haag.

Er wordt onder andere nieuw asfalt aangebracht. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan van de snelweg A16 afgesloten.

Afsluiting A16 Van Brienenoordbrug

Van zaterdag 10 november 21.00 uur tot en met maandag 12 november 2018 05.00 uur is de hoofdrijbaan afgesloten. Via de parallelrijbaan van de Van Brienenoordbrug blijven Rotterdam en overige bestemmingen bereikbaar.

Hinder wegverkeer en scheepvaart

De werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug worden uitgevoerd vanaf een ponton onder de brug. De scheepvaart mag met aangepaste snelheid onder de brug door.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat het vrachtverkeer niet op de linker rijstrook rijdt. Er is daarom een tijdelijk inhaalverbod voor vrachtwagens ingesteld op de parallelbaan. Verder dienen alle weggebruikers rekening te houden met hinder.

Forse opknapbeurt oude bruggen en tunnels

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse verjongings- en vernieuwingsopgave voor de bestaande infrastructuur, waaronder de Van Brienenoordbrug. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Bij deze opknapbeurt maken we gebruik van de nieuwste slimme en duurzame technieken. Zo willen we uitval en storingen en daarmee hinder voorkomen in de toekomst. Tot aan renovatie houden we de brug extra in de gaten en voeren we regelmatig onderhoud uit.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.