Speerpunten ACM: havens, digitaal, groene energie en medicijnprijzen


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zal in 2018 en 2019 haar aandacht speciaal richten op de digitale economie, de vergroening in de energiemarkt, de prijzen van geneesmiddelen en de concurrentie in de havenwereld.

Het bestuur roept op tot meedenken over de invulling van de ACM Agenda 2018-2019.

Concurrentie in de havens

De havens zijn een groot en belangrijk onderdeel van onze economie. De ACM heeft al langer speciale aandacht voor de havensector. De komende tijd gaat de ACM door met het verder versterken van de kennis, bewustwording en naleving van de mededingingsregels bij havenondernemers.

Met vertrouwen online

In de snel groeiende digitale economie wil de ACM met haar toezicht ervoor zorgen dat consumenten met vertrouwen producten en diensten online kunnen blijven aanschaffen. Dat er een goed en open internet beschikbaar is voor bedrijven en consumenten. Dat ondernemers kunnen innoveren, maar zich tegelijkertijd aan de regels blijven houden.

Goed omschakelen op groen

In de energiemarkt wil de ACM de overstap naar duurzame energie effici├źnt laten verlopen, zodat de energietransitie niet duurder wordt dan nodig is. Goed werkende markten zijn daarin onmisbaar. Bij de omschakeling mag de betrouwbaarheid niet in het geding komen. En de consument moet goed ge├»nformeerde en bewuste keuzes kunnen maken.

Prijzen van geneesmiddelen

Concurrentie in de farmaceutische sector draagt bij aan innovatie en de betaalbaarheid van medicijnen. De ACM ziet erop toe dat fabrikanten van geneesmiddelen zich houden aan de regels voor concurrentie. Bij dit toezicht heeft de ACM oog voor de innovatieprikkels in de sector. Dat draagt namelijk bij aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Bron: ACM

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.